Elektriciteit wordt weer duurder

Energieleveranciers betalen momenteel 35 procent meer voor elektriciteit die ze volgend jaar willen aanbieden. Hierdoor kan de elektriciteitsfactuur van een gemiddeld gezin tot 100 euro duurder worden. Mensen met een contract met variabel tarief of mensen die binnenkort een nieuw contract moeten afsluiten, zullen dit als eerste merken.

De reden voor de prijsstijging is de onzekere toekomst van de kerncentrales. De politiek heeft nog geen beslissing genomen inzake kernenergie en dat houdt ondernemers tegen om hierin te investeren. Het langdurig stilliggen van verschillende kerncentrales in België helpt natuurlijk ook niet.

Vlaams parlementslid Rob Beenders verklaart in het Belang van Limburg dat de stroomfactuur van een gemiddeld gezin sinds de regering Michel (oktober 2014) met 944 euro gestegen is. Dit getal lijkt ons echter overdreven. Volgens de Vlaamse Energieregulator (Vreg) betaalt een gemiddelde verbruiker in mei 2018 wel meer dan in januari 2015, maar dit zou ‘slechts’ om 268,61 euro gaan.

Bron: De Morgen

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen