intellisol barst van energie

WARMTEPOMPEN

Warmtepomp / airco

Lucht-Lucht, Lucht-Water of geothermie. Een warmtepomp gebruikt de warmte die in de natuur beschikbaar is en zet deze om in warmte voor uw woning. Dit verbruikt veel minder energie dan een traditionele verwarmingsketel of aardgasaansluiting. Door het proces om te keren beschikt u op warme zomerdagen bovendien over een airco die uw woning op een aangename temperatuur houdt.
Lucht-Water en geothermische warmtepompen laten zich uitstekend combineren met vloerverwarming en andere verwarmingssystemen op lage temperatuur. Dit zorgt voor een zeer laag energieverbruik en een hoog rendement. De perfecte energiezuinige oplossing als u aan het bouwen of verbouwen bent!

Hebt u al zonnepanelen van Intellisol? En wekt u meer energie op dan u verbruikt? Gebruik dat overschot dan voor de airco-warmtepomp en maak uw investeringen dubbel zo interessant. Verwarmen en koelen op eigen, groene stroom en op een buitengewoon energie-efficiënte manier!

Heb je interesse in een airco-warmtepomp? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.

warmtepompboiler in washok
warmtepomp airco aan muur

Subsidies warmtepomp

Vanaf 1/1/2017:

Forfaitaire premies per type warmtepomp, maximum 40% van het factuurbedrag. De premie is enkel geldig voor bestaande woningen of wooneenheden die vóór 1 januari 2014 werden aangesloten op het elektriciteitsnet van Infrax of met een aanvraag van de stedenbouwkundige vergunning van vóór 1 januari 2014.

  • Geothermische warmtepomp: tot 4000 euro
  • Lucht/water warmtepomp: tot 1500 euro
  • Hybride lucht/water warmtepomp: tot 800 euro
  • Lucht/lucht warmtepomp: tot 300 euro

Voor beschermde afnemers worden de premie en het maximum in 2018 met 50% verhoogd. In 2019 zijn de premiebedragen voor beschermde afnemers: 4.800 euro voor een geothermische warmtepomp, 1.800 euro voor een lucht-waterwarmtepomp, 960 euro voor een hybride lucht-waterwarmtepomp, en 360 euro voor een lucht-luchtwarmtepomp. Alle premies bedragen maximaal 48% van de factuur.

Vanaf 1/7/2017:

  • U hebt enkel recht op subsidies indien de werken door een aannemer met RESCert certificaat van bekwaamheid zijn uitgevoerd. Intellisol is een gecertificeerde installateur!
  • De premies verdubbelen als de warmtepomp een elektrische verwarming vervangt, of in gebieden zonder aardgasnet (niet cumuleerbaar).

Hebt u nog vragen over warmtepompen en de subsidieregeling? Hier vindt u meer informatie.

close-up thermische panelen zonneboiler
warmtepompboiler in berging

Warmtepompboiler

Met een warmtepompboiler kun je jouw sanitair water efficiënt en duurzaam verwarmen. Wij zorgen ervoor dat de warmtepompboiler naadloos aansluit op uw levens- of werkstijl. Wil je maximale energie-efficiëntie? Dan programmeren wij de boiler zo dat hij uitsluitend werkt op basis van de warmtepomp en geen bijkomende energie vraagt van het elektriciteitsnet. Mag de boiler enkel verwarmen tijdens de voordelige nettarieven? Dan stellen we dat in. Wil je in korte tijd over veel warm water beschikken? Geen enkel probleem dankzij de ‘boost’-functie.

Met een warmtepompboiler bespaar je gemiddeld 70% in vergelijking met een elektrische boiler! Een energiezuinige keuze die uw levens- of werkstijl ondersteunt, dat is pas comfort!

Vanaf 1 januari 2019 ontvang je een premie van 400 euro bij de aankoop van een warmtepompboiler. In 2020 daalt de premie naar 300 euro. Vanaf 2021 tot en met 2023 krijg je nog een premie van 200 euro.

Zonneboiler met warmtepomp

De zonne-warmtepompboiler is niet te verwarren met een traditionele zonneboiler! Deze heeft in veel gevallen genoeg daglicht voor de verwarming van sanitair water in de zomer, maar in de winter – wanneer het juist het meeste nodig is – niet. Dan verwarmt het systeem bij op basis van fossiele brandstoffen. De zonne-warmtepompboiler vangt dit probleem op.
In eerste instantie verwarmt het systeem op basis van zonne-energie. Als die niet voldoende aanwezig is, schakelt de boiler over op het warmtepompsysteem. Optimaal zuinig dus!

Subsidies thermische zonnepanelen

Vanaf 2018: 550 euro/m² met een maximum van 2750 euro en maximaal 40% van de factuur. Voor beschermde afnemers worden de premie en het maximum met 20% verhoogd. Hebt u nog vragen over een zonneboiler en de subsidieregeling? Hier vindt u meer informatie.

De subsidie voor de thermische zonnepanelen is niet cumuleerbaar met de subsidie voor de warmtepompboiler.

TIP !
Wist u dat een warmtepompboiler zich uitstekend laat combineren met zonnepanelen?
Als u met uw zonnepanelen installatie meer stroom opwekt dan u verbruikt, kan u de boiler laten werken op het teveel aan stroom.
Het resultaat: gratis stroom én gratis warm water!

REFERENTIES WARMTEPOMPEN

Neem een kijkje naar een kleine selectie van onze foto’s van tevreden klanten.

+32 (0)89.355.300

info@intellisol.be

Maastrichtersteenweg 163, 3680 Maaseik (België)

Maandag - Vrijdag: 9.00 - 17.00

Bent u benieuwd wat Intellisol voor u kan betekenen? Of wilt u een storing melden? Bereik ons dan via onderstaand formulier. Maar u kunt natuurlijk ook even bellen. We helpen u graag verder.

Hebt u een vraag? Op de pagina ‘Veelgestelde vragen’ vindt u wellicht een antwoord.