Batterijsysteem Kostal en BYD meest efficiënt

De Berlijnse universiteit voor Toegepaste Wetenschappen (HTW) heeft de efficiëntie van verschillende batterijsystemen (omvormer(s) + batterij) onderzocht. In de test werden meer dan 60 fabrikanten opgenomen. De studie bepaalt de systeem performantie index (SPI) van de verschillende systemen. Deze index biedt een economische waarde die de mogelijke verlaging van de elektriciteitskosten per jaar beschrijft bij het gebruik van een batterijsysteem gecombineerd met een zonnepaneleninstallatie. Zo kun je de combinatie van verschillende beschikbare producten op de markt (omvormer/batterij/zonnepanelen) met elkaar vergelijken. Het meest efficiënte systeem in de test is de Kostal Plenticore plus 5.5 omvormer in combinatie met de BYD Battery-Box H11.5.

Naast de eerste plaats in de rangschikking bieden de hybride omvormers van Kostal*, de Plenticore plus serie, ook een voordeel in de investeringskosten. In tegenstelling tot AC-gekoppelde systemen die twee omvormers nodig hebben, heeft de DC-gekoppelde opslagoplossing van Kostal geen extra apparaten nodig. De Plenticore plus zorgt tegelijkertijd voor het energiebeheer van het PV-systeem en de batterij.

De volledige studie (voorlopig enkel beschikbaar in het Duits) kun je raadplegen op www.stromspeicher-inspektion.de.

rangschikking stromspeicher inspektion 2018*Kostal is sinds 2008 omvormer leverancier van Intellisol. Het Duitse bedrijf bestaat al sinds 1912 en is vooral bekend in de automobielindustrie. Kostal ontwikkelt en produceert onder andere stuurkolommodules, bedieningselementen en schakelaars, elektronische vergrendeling, … Kortom, er zijn weinig auto’s waarin geen elektronica van Kostal zit.

 

Lees ook:

Elia wil lagere energiefactuur voor flexibele consumenten

Optimizers, string- of micro-omvormers?

Kwaliteit van omvormers, waar moet je op letten?

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen