Zonnepanelen winnen aan populariteit

Het afgelopen jaar zijn er zo’n 24.000 nieuwe installaties geplaatst, ruim dubbel zoveel als in 2015. Het aantal nieuwe zonnepanelen ligt wel nog een pak lager dan enkele jaren geleden toen er wel nog subsidies voor zonnepanelen waren. De prijs van dergelijke installaties is fors gedaald, waardoor het op termijn rendabel is zonder subsidies.

Volgens Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) zijn zonnepanelen dan ook een goede investering. “Voor een goed rendement moet je niet meer bij de bank terecht”, zegt hij daarover in “De ochtend”. “Zonnepanelen zijn rendabel en brengen geld op. Bovendien zijn mensen minder afhankelijk van elektriciteitsprijzen.” En die elektriciteitsprijzen blijven stijgen. Op twee jaar tijd steeg de prijs voor een gemiddeld gezin met maar liefst 50%! Eigen energie opwekken met zonnepanelen wordt zo steeds meer rendabel, ook met het prosumententarief.

Tommelein benadrukt wel dat bedrijven en de overheid nog een tandje moeten bijsteken om de Europese doelstellingen te halen. Tegen 2020 wil de minister 6,4 miljoen extra zonnepanelen. “We moeten het goede voorbeeld geven”, klinkt het.

Bron: De redactie, Tommelein

 

Wilt u weten hoeveel geld zonnepanelen u jaarlijks kunnen besparen? Contacteer ons en onze energie-experts maken gratis en vrijblijvend een offerte voor uw persoonlijke situatie.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen