Vergeet jouw groenestroomcertificaten niet!

10.169 eigenaren van zonnepanelen in Vlaanderen zijn voor het kalenderjaar 2016 vergeten het subsidiegeld van hun groenestroomcertificaten voor zonnepanelen op te vragen.

Vlamingen dienen hun groenestroomcertificaten aan te vragen bij de netbeheerders Infrax en Eandis. Zij zijn hier sinds eind 2016 verantwoordelijk voor geworden. De Vlaamse politicus Johan Danen (Groen) vroeg bij Energieminister Bart Tommelein op hoeveel Vlamingen hun installaties nog altijd niet aangemeld hadden bij de netbeheerders. Dit bleken er 4.330 bij Infrax en 5.839 bij Eandis te zijn.

Infrax vermoedt volgens Het Belang van Limburg desinteresse bij een groot deel van deze ‘achterblijvers’. ‘Ook na 6 herinneringen per mail en brief laten deze mensen na zich in orde te stellen’, zegt Infrax-woordvoerder Björn Verdoodt. Verdoodt roept deze mensen op om zich alsnog in orde te stellen. “Zeker aangezien zij de niet-aangevraagde certificaten van het voorbije jaar nog altijd kunnen innen, simpelweg omdat de uitkering ervan gebeurt op basis van de vorige meterstand. Ze hebben er dus alle baat bij dit snel te doen.” Voordien moesten eigenaren van zonnepanelen de registratie van hun installatie en de aanvraag van certificaten bij de VREG doen.

Installaties gekeurd na 14 juni 2015 krijgen sowieso geen groenestroomcertificaten.

Bron: Solarmagazine

 

 

Lees ook:

Subsidies voor batterijsystemen onderweg

Vlaamse energielening uitgebreid

EPB zonneboilers en warmtepompen verandert

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen