RESCert certificaat verplicht voor subsidies

Wie een zonneboiler of warmtepomp (=airco) laat plaatsen, moet opletten. De subsidies/premievoorwaarden wijzigen vanaf 1 juli 2017. Vanaf deze datum moet de aannemer die de installatie plaatst, beschikken over een certificaat van bekwaamheid afgeleverd door RESCert. Indien de uitvoerende aannemer niet over een certificaat van bekwaamheid beschikt, dient hij of zij zich te laten bijstaan door iemand die wel gecertificeerd is.

Bij Intellisol hebben we zowel de certificaten van de zonneboiler als van de warmtepompen. Ook voor zonnepanelen zijn we RESCert gecertificeerd en zijn we zelfs als enige installateur in Limburg in het bezit van het zeer strenge QUEST-kwaliteitslabel. Ondertussen zijn we ook nog bezig met het behalen van het certificaat voor ‘ondiepe geothermische systemen’ en de opleiding tot ventilatieverslaggever. Zo blijven we op de hoogte van alle eisen en nieuwigheden in de sectoren waar we actief zijn. We vinden dit essentieel om onze hoge kwaliteitseisen te kunnen blijven handhaven.

 

Welke premies voor zonneboiler?

De premie zonneboiler via de netbeheerder bedraagt 550 euro per m² apertuuroppervlakte, maximaal 2750 euro premie en maximaal 40% van het factuurbedrag, inclusief btw. Enkel woningen met bouwaanvraag tot 31 december 2013 komen in aanmerking.

 

Welke premies voor warmtepomp?

De premie warmtepomp via de netbeheerder is afhankelijk van het type warmtepomp en kan niet hoger zijn dan 40% van het factuurbedrag, inclusief BTW. Enkel woningen met bouwaanvraag tot 31 december 2013 komen in aanmerking.

  • Geothermische warmtepomp: max 4000 euro
  • Lucht-waterwarmtepomp: max 1500 euro
  • Hybride lucht-waterwarmtepomp: max 800 euro
  • Lucht-lucht warmtepomp; max 300 euro.

De premie wordt verdubbeld als je de warmtepomp plaatst ter vervanging van elektrische verwarming (via exclusieve nachtteller) of als je woning in een gebied zonder aardgasnet ligt. Je kan beide verdubbelingen niet cumuleren. De warmtepomp moet beschikken over minstens een A++ label voor een geothermische warmtepomp en minstens een A+ label voor een niet-geothermische warmtepomp (lucht-water-, hybridelucht-water-, of lucht-luchtwarmtepomp).

 

Bij Intellisol helpen we u graag bij het indienen van de premieaanvraag.

 

Bron: energiesparen.be

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen