Prosumententarief daalt in Limburg

De Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) heeft de distributienettarieven voor 2017 publiek gemaakt. Voor de Limburgers, met Inter-Energa als netbeheerder, is er dubbel nieuws.

De elektriciteitsprijs daalt voor mensen met Inter-Energa of Infrax-West als netbeheerder. Aardgas wordt wel duurder, wat ervoor zorgt dat de eindafrekening van een gemiddeld gezin toch stijgt.

grafiek met de distributienettarieven elektriciteit en aardgas voor een gemiddeld gezin in 2017

Gezinnen met zonnepanelen en een terugdraaiende teller worden prosumenten genoemd. Ze zijn zowel consument als producent van elektriciteit, wat het net meer belast. Daarom wordt er sinds juli 2015 een prosumententarief aangerekend. In Limburg daalt dit tarief in 2017. Meer informatie over het prosumententarief vind je op onze pagina ‘veelgestelde vragen‘.

 

Berekening prosumententarief 2017

Het prosumententarief wordt berekend op basis van het omvormervermogen van de zonnepaneleninstallatie. Voor een omvormer van 4 kW betaalt u jaarlijks 4 x €89,87 = €359,48. Dat is ongeveer €24 minder dan in 2016. Bij alle andere netbeheerders buiten Infrax West stijgt het prosumententarief.

vergelijking van het prosumententarief in 2016 en 2017

Bron: VREG

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen