Nieuwe meterkast voor digitale meters

Nu er geweten is wat de regering van plan is met de digitale meters, hebben Eandis en Infrax (Limburg) groen licht gegeven voor de introductie van een nieuwe elektriciteitsmeterkast. Bij Eandis zal deze vanaf 1 januari 2018 verplicht worden bij nieuwbouw of renovatie van gezinswoningen en kleine bedrijven. bij Infrax zal deze verplichting pas vanaf 1 januari 2019 ingaan.

 

Waarom een nieuwe meterkast?

Het donkergekleurde doorkijkdeksel van de huidige meterkast die begin de jaren ’90 werd geïntroduceerd, is niet geschikt om een elektronisch display af te lezen of te bedienen. Het deksel bedekt de meter en een klant met een elektronische meter moet op de display-knoppen kunnen drukken om het scherm af te lezen en door de verschillende indexen te kunnen scrollen. Bovendien moeten klanten ook kunnen ‘inpluggen’ op hun digitale meter, bijvoorbeeld om hun verbruikswaarden te raadplegen.

 

Stapsgewijze uitrol

De sector zal in de loop van 2017 worden ingelicht over de komst van de nieuwe elektriciteitsmeterkast. Zo kunnen elektriciens en elektro-installateurs, die de kasten plaatsen, tijdig hun voorraden van de oude kasten wegwerken. Voor aansluitingen groter dan 56 kilovolt-ampère (kVA), zoals bij grotere of industriële bedrijven, wijzigt er niets en blijft de oude deksel bestaan.

 

Bron: Fedelec

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen