Intellisol RESCert gecertificeerd voor Geothermische Warmtepompen

Bij Intellisol hebben we nu het RESCert Certificaat behaald voor ondiepe geothermie en warmtepompen. Bij ondiepe geothermie wordt er aardwarmte uit de grond gehaald door middel van grondboringen tot ongeveer 500 meter diepte. De warmte in deze putten wordt gebruikt om met een warmtepomp het gebouw te verwarmen. Aardwarmte is een heel stabiele warmtebron, wat de efficiëntie van de warmtepompen verhoogt. Op 1 januari 2017 wordt er een nieuwe subsidie van €4000 ingevoerd voor het plaatsen van een geothermische warmtepomp. Vanaf 1 juli 2017 moeten de werken uitgevoerd worden door een RESCert gecertificeerde installateur om aanspraak te kunnen maken op de subsidie.

We maken zelf ook gebruik van geothermische warmtepompen in onze nieuwe kantoren die in het voorjaar van 2017 klaar zullen zijn. De initiële investering is wel groter, maar de terugverdientijd zit tussen de 8 à 10 jaar tov een gas of verwarmingsinstallatie. Op 25 jaar zullen we met geothermie tussen 500,000 en 700,000 liter mazout of kubieke meter gas uitsparen om ons gebouw te verwarmen!

Het behalen van het certificaat is een behoorlijk moeilijke klus. Slechts vijf bedrijven slaagden in het examen! Na het Quest Label en RESCert Certificaat voor zonnepanelen is dit het derde belangrijke certificaat voor de uitbouw van ons bedrijf, en meteen een flinke stap om in de nieuwbouw mee uit te kunnen pakken.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen