Drie banken bieden voortaan energielening aan

Drie banken bieden voortaan een energielening aan die open staat voor iedereen, aan minder dan 2 procent. De maatregel werd vandaag aangekondigd op de Vlaamse Klimaattop in Gent.

De Vlaamse overheid biedt momenteel een renteloze energielening aan voor bepaalde doelgroepen. Het gaat onder meer om personen in schuldbemiddeling, met een laag inkomen of met begeleiding van het OCMW. Zij kunnen voor zaken als isolatie, hoogrendementsglas of zonnepanelen een lening van de overheid krijgen met een rente van 0 procent. Wie niet tot de doelgroep hoort betaalt 2 procent, maar voor hen dooft het systeem binnen twee jaar uit. Limburgers kunnen beroep doen op de Duwolim energielening. Deze heeft dezelfde voorwaarden als de Vlaamse energielening. In Overpelt, Lanaken, Beringen en Alken stimuleert het gemeentebestuur de renovaties met een rentesubsidie. Dat wil zeggen dat inwoners van deze gemeenten gebruik kunnen maken van de energielening aan een rente van 0%.

Voortaan zullen drie banken – ING, BNP Paribas en Bpost Bank – een lening aan minder dan 2 procent aanbieden. “Het is niet aan de overheid om te financieren als de priv├ęsector dat net zo goed kan”, zegt minister van Energie Bart Tommelein. “Ik ben ervan overtuigd dat dit initiatief een boost kan betekenen voor investeringen in isolatie, warmtepompen, zonnepanelen, enzovoort. Ook de bouwsector zal er wel bij varen. Ik heb bovendien goede hoop dat ook andere banken zullen volgen, ik hoor veel positieve geluiden uit de sector.”

 

Bron: De Morgen

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen