Eerste Volkswagen-showroom in de Benelux 100% met LED verlicht

Na de relighting van Intellisol is garage Willems in Genk de eerste Volkswagen-showroom in de Benelux en de tweede in Europa die 100% verlicht wordt met LED-verlichting. Met nauwelijks 10 kilowatt worden de nieuwe kantoren en showroom met ruim dertig personenwagens en bedrijfsvoertuigen uiterst energiezuinig verlicht.

Minder dan een derde van het verbruik van vroeger en bijna het dubbele lichtniveau van gemiddeld 500 lux is het resultaat. ‘Voldoende om de architecten van D’Ieteren aangenaam te verrassen’, aldus Jeroen Theuwissen, servicemanager bij Garage Willems. De relighting resulteerde in een grotere toeloop naar de toonzaal met daaraan gekoppeld een verhoging van de verkoop.

Speciaal ontwikkelde app
Intellisol zorgde ervoor dat Garage Willems zelf de verlichting kan aansturen via een handige en overzichtelijke iPad-app die specifiek voor Garage Willems werd ontwikkeld, samen met zusterbedrijf T-square dat is gespecialiseerd in gebouwautomatisatie. Kantoren, receptie, showroom … Via een simpele druk op de iPad wordt de verlichting aangepast, precies zoals dat gewenst is. Bijvoorbeeld om elke nacht andere auto’s in de showroom uit te lichten.

‘De relighting resulteerde in en grotere toeloop naar de toonzaal met daaraan gekoppeld een verhoging van de verkoop’

Bijzondere bouwmethode
Jeroen Theuwissen: ‘Onze nieuwe showroom is over de oude heen gebouwd zonder het bedrijf ook maar één dag te sluiten. Een huzarenstukje. Bij een verbouwing van deze omvang is het logisch dat plannen soms wijzigen. Daarom was het belangrijk dat onze leveranciers flexibel waren. Intellisol was dat zeker en we hebben dan ook ondanks de wijzigingen geen concessies hoeven doen op de kwaliteit van de
verlichting.’

Relighting facts and figures

 • Gerelighte ruimtes: kantoren en showroom

 • Gebruikte armaturen:

  157 stuks LuxSpace Accent van Philips

  11 SmartForm LED van Philips

  1 LumiStone van Philips

  1 pendelarmatuur van LTS

  Ledstrips van Tegra Tech

 • Totaal gerelighte oppervlakte: 1339 m²

 • Totale energiebesparing nieuwe, uitgebreidere verlichting t.o.v. oorspronkelijke verlichting: 45%